Història d’un cavall

abril 30, 2011 — Deja un comentario

História d’un cavall
Kolstomero
Audiollibre
Leon Tolstoi
Voz: Marta Salvador Torras
Duración: 1 hora 27 minutos
Música: Zero-project (cc:by-sa)
FX: Audiolibro.org

Escuchar Demo:

Preu : 2 Euros 

DESCARREGAR AUDIOLLIBRE

HISTÒRIA D’UN CAVALL.

Lleó Tolstoi és un escriptor clàssic, autor de Guerra i Pau (1869) i Anna Karenina (1867), obres de la Literatura Universal. Noble (pertanyia a la noblesa) extrametropolità (de l’enton rural), va viure en l’ambient luxós de l’aristocràcia russa de les grans ciutats (eminenment no rurals), ambient que reflexa a les seves novel.les. La infantesa, l’adolescència, i la primera joventut, les va passar a la finca familiar. La trilogia “Infància” (1852), “L’Adolescència” (1854) i “La primera joventut” (1856) ho atestimonia. Allà, a la provincia de Tula, la part més oriental del país, on havia nascut es va retirar i hi va morir als 82 anys. En aquest exili de vellesa hi va canalitzar filantropicament les seves inquietuds envers els problemes socials. Va fundar una escola, on ell mateix, amb òbvia voluntat pedagògica, instrueix a la quitxalla de la contrada. A més va escriure faules i contes per als infants, dels que Història d’un cavall n’és un bell exemple.

Història d’un cavall, de 1864, és el relat de Pigat un animal de raça pura. Tot i el seu inqüestionable i respectat origen (de pura raça, recalque-m’ho), Pigat devalla en irremediable decadència en un destí de fatalitat. Però pel nostre delit, el capvespre d’una vida és el punt de partida per reflexionar sobre el món dels homes, l’amistat, la lleialtat, la pietat, o la ressistència pacífica davant l’infortuni. La filosofia de Tolstoi, que transpira per cadasquna de les imatges poroses de les seves històries, ’influència les més importants personalitats del segle XX com ara Gandhi o Martín Luther King. Per llogar-hi cadires.

DOWNLOAD

Lleó Tolstoi
Realismo
Audiollibre

No hay comentarios

¡Se el primero en comenzar la conversación!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.